lördag 18 augusti 2012

snart comeback

Jag har hamnat i semestermode. Imorgon åker vi ut till en skärgårdsö och stannar en vecka. Min semester är nu slut men jag sörjer inte för det. På måndag börjar minföräldraledighet. Det ska bli riktigt kul, spännande och tufft såklart Träningen har gått bra på sistone. Slagit mängdrekord två veckor i rad med 83 km och 89 km. Senast igår sprang jag först lätt i 7 km där känslan fick styra. Hade planerat att springa fortare på vägen hem i ca 5-6 km. Det blev 5 km på 18.05. Stannade vid ett rödings i kanske 15-20 sekunder då jag hann hämta andan. Tyckte att de första 2-3 km var ruggigt jobbiga men 4 km var snabbare och jag avslutade sista km på 3.16 :) Nästa tävling är i Borås 15 sept över 10 km. Det var där jag slog mitt pers förra året med 37.21. Därefter följer Lidingöloppet och sen Göteborgs halvmara 13 okt. Hoppas kunna avrunda säsongen med några fina resultat. Hoppas ni som följer min blogg stanna kvar trots min frånvaro. Som sagt, snart åter med inlägg mer regelbundet

torsdag 2 augusti 2012

kort om de senaste tävlingarna


I Varberg 14 juli gick det inget vidare. Fick magknip efter 4 km. Började gå. Vet inte hur länge jag men jag började springa igen. Inte i tävlingsfart men fick igång benen i alla fall. Hade ont i magen under hela loppet men fick stanna ytterligare 2-3 gånger till. Fick till en bra avslutning på 3.31 min/km trots besvären.
Var så himla missnöjd när jag gick i mål. Tänkte bryta loppet och tappade gnistan. Sprang inte i tävlingsfart under ett par km. Vet inte hur mycket tid jag tappade.
I mål kom jag och en sluttid på 37.52
Förra året vid samma tid hade jag varit jättenöjd men nu kändes det inte alls bra. Eller tiden är bra efter omständigheterna men det är ju det perfekta loppet jag strävar efter.

I Sollefteå, i min uppväxort, var det tävling den 22 juli. Visste på förhand att loppet inte var 10 km.
Svaret som jag fick av tävlingsledningen var att många hade sprungit fel tidigare och därför var det omotiverat att ha full längd på tävlingen. Märkligt svar.

Första 500 var flacka och sedan kommer en stigning som varar drygt 2 km. Därefter en del utför i 1.5 km.
Det jag förlorar i uppförsbackarna tar jag aldrig igen på utförslöporna känns det som. Jag är riktigt dålig på att springa i nedförsbackar.
Jag och en annan kille turades om att dra på första varvet. Du tappar en del tid (inte så mycket men ändå) när man saktar in för varandra och sedan ska hitta farten igen. På andra varvet fick jag dra i drygt 1,5 km över en bro med blåst eftersom min följeslagare vägrade hjälpa till. Här var jag riktigt trött. Sedan inför nedförsbacken på andra varvet hade jag ingen chans att hänga på.

Försökte trycka på de sista kilometerna men hade ingen riktig kraft eftersom jag var trött och stum i benen. Min Garmin stannade på 9.77 km och 36.04.
Den officiella tiden blev 35.57. Har svårt att värdera detta eftersom det trots allt inte är 10 km.
Troligtvis hade jag gjort en bit under 37 min.

Vet att kapaciteten finns där för en tid under 37 min och kanske låga 36 min om jag har en riktigt bra dag.
Nästa tävling är Borås 15 september. Det var där jag slog personligt rekord på 10 km förra året med 37.21
Så det är en snabb bana så jag hoppas kunna putsa den tiden ytterligare.