onsdag 2 november 2011

dagar, veckor och månader

Om två dagar reser vi mot Colombia. Det är nu bara sex dagar kvar innan vår son överlämnas till oss. Det är helt sinnessjukt och det har inte sjunkit in än.

Efter att vi haft vår son i ungefär en vecka så träffar vi de sociala myndigheterna i landet för att kontrollera att allt fungerar som det ska. Därefter lottas vårt ärende till en av de femton (osäker på antalet) domstolar som finns i Bogota för att vi även ska bli juridiska föräldrar till barnet.
I normala fall brukar det ta ca fyra till fem veckor innan vårt ärende accepteras och därefter kan vi ansöka om ett svenskt pass på ambassaden så vi kan ta oss hem.

Blir inte ärendet i domstolen klart innan 15:e december kan vi bli sittandes i landet i upp till fyra veckor beroende på julledighet och semestrar.
Hur skoj blir det på en skala. Att bara sitta av tiden under en månads tid.
Då är vi nog inte hemma i Sverige förrän i slutet av januari. Alltså tre månader i landet. Nej, det får inte bara hända.
Gissa hur mycket pengar det blir .... Massor

Hoppas vi för en gång skull har lite tur med myndigheter och byråkrati.


4 kommentarer:

  1. Jag håller tummarna! Så otroligt häftigt att ni snart har ert barn hos er!

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas verkligen att ni har tur så att allt går smidigt! Men även om ni blir fast där så får ni ju vara med er son åtminstone!

    SvaraRadera
  3. Håller med! Håller tummarna för att allt ska gå smidigt för er.

    Det är er tur nu!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Åååå va jag är glad för er skull!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera