torsdag 8 mars 2012

uppföljning


När du adopterar från Colombia är du skyldig att skicka återrapporter om barnets utveckling.

Vår hemutredare skriver sammanlagt 4 rapporter. De skickas två månader, åtta månader, 14 månader samt 20 månader efter hemkomst till Sverige. Rapporterna skickas till Adoptionscentrum som i sin tur skickar dessa vidare till Colombia.

Igår hade vi det första besöket av hemutredaren. Det var första gången han skulle skriva en sån här rapport. Själva mötet tog inte mer än 30 minuter. Han tyckte att allt såg bra ut även fast vår lille kille bara satt på golvet och var förundrad över vem personen som kommit hem till oss var :)
Utredaren uttryckte det hela som att "det här är ju ingen rocket science. Det är ju ni som känner barnet". Vi kommer att komplettera med vår objektiva syn på sonens utveckling.

Dessutom ska vi skriva ett personligt brev till Colombia och skicka bilder. De vill så klart veta hur det går för honom här i Sverige.

Jag är så glad, lycklig och stolt varje morgon jag ser honom vakna. Vi kunde inte haft mer tur än få lära känna just honom. 

6 kommentarer:

  1. Barnen betyder allt. Härligt att läsa! :-)

    SvaraRadera
  2. Det låter så härligt! Jag är glad för er skull! :)

    SV: Urjobbigt att inte få träna när man vill! Men nu frisk så träning i helgen!

    SvaraRadera
  3. Kan tänka mig att er lille kille växer och utvecklas för varje dag som går. Det måste vara helt underbart att få vara med och se och få vara förälder!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Skönt att du fått en diagnos på fotproblemen! Bara att träna på... du kan diska och borsta tänderna när du står på plattan, det är bra och effektivt :)

    Positivt att de vill ha uppföljning om er Kaka? Kan tänka mig han blir nyfiken på nykomlingar!

    SvaraRadera
  5. Är säker på att han är världens lyckligaste som fått er som föräldrar! Ha en skön söndag!

    SvaraRadera
  6. SV: Haha samma här! vi bojkotter egentligen eländet, men fick något tokryck i lördags och kollade. Inte tusan blev vi smartare efter de där timmarna framför tvn i alla fall.

    SvaraRadera